Град Пловдив, България
0896 244 774; 0898 398 689
identichnost@abv.bg

Сигналната лампа на нашите страхове и тревоги!

ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА и ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ

Сигналната лампа на нашите страхове и тревоги!

Добър психолог Пловдив

Всеки един от Нас има своите страхове и тревоги, но когато те завземат ежедневието ни и започнат да управляват поведението и мислите ни, е необходимо да се обърнем към специалист за тяхното преодоляване. Получаването на професионална помощ е най-важната стъпка  за възстановяване на психическия ни комфорт. За съжаления стигмата за търсене на подобен вид подкрепа все още присъства в нашето общество и имено поради това много хора не са склонни да я потърсят водени от предразсъдъци, притеснение, омаловажаване или др., но така проблема остава и с времето е възможно дори да се задълбочи.

В тази статия ще споделя няколко причини за важността на психологическа помощ при преодоляването на страховете в Нас:

  • Научаване на нови начини за справяне със страховете си

Една консултация никога не е излишна. Получаването на професионална помощ може да доведе до допълнителни прозрения и предложения как можете да управлявате своите страхове и тревоги. Разговорът и безпристрастната гледна точка могат да помогнат да погледнем под друг ъгъл на ситуацията, в която се намираме и така да се почувстваме по-спокойни и уверени, че можем да се справим.

  • Преосмисляне на досегашните модели

Анализирайки поведението и мислите си, човек може да си направи равносметка кое му помага в тази битка. Всеки има своите успешни модели за справяне, които са му помагали през годините и които може да приложи  към настоящия момент спрямо своите страхове.

  • Личностно развитие

Получаването на психологическа помощ може да ни помогне да разберем по-добре себе си и да отговорим на някой съзнавани и несъзнавани въпроси, а именно: Какво се крие зад тревогите и страховете ни? Как и кога ни завладяват? Какво не признаваме пред себе си? Готови ли сме да се освободим от тях или те обслужват дадена наша потребност?

  • Превенция на здравето

Тревожността и страховете в живота ниНе на последно място страховете и тревогите ни влияят на здравето ни и то не само на психическото, а и на физическото ни здраве. Когато страховете и тревогите ни не изчезват, а напротив започваме да „построяваме“ живота си около тях има риск от това житейската ни ситуация да се влоши и да изгубим контрола над живота си. Нерядко именно това води и до различни здравословни проблеми, така че е необходимо да се погрижим за себе си.

Всички от време на време се нуждаем от подкрепа, за да живеем по-добре. Направете избора да поемете контрола над ситуацията, вместо да оставите страховете си да Ви контролират!

FacebookFacebook
FacebookinstagramFacebookinstagram